چگونه در عکاسي حر فه اي باشيم

چگونه در عکاسي حر فه اي باشيم

چگونه در عکاسي حر فه اي باشيم
در حرفه ی عکاسی فراگیری تکنیک ها بسیار مهم تر از تجهیزات آن است و گرفتن یک عکس خوب چیزیست که با هر دوربینی میتوان گرفت ولی به شرط تمرین کافی و جلوگیری از برخی اشتباهات رایج. تفاوتهای اصلی یک عکاس حرفه ای با یک عکاس آماتور در این دوره را بتوانیم در چند عنوان به ترتیب اهمیت و اولویت به شرح زیر بیان کرد.
اولین درس عکاسی به کارت حافظه مربوط می‌شود. شاید بارها برایتان اتفاق افتاده که کارت حافظه‌ی دوربین پر شده و مجبور به تعویض آن بوده‌اید. راه حل دیگر حذف عکس‌هایی است که کیفیت مطلوبی ندارند و به درد نمی‌خورند. هر دو راه حل زمان‌بر است و ممکن است سوژه را از دست بدهید.
بنابراین همیشه سعی کنید محتویات کارت حافظه‌ی دوربین خود را در اولین فرصت ممکن کپی کرده و آن را فرمت کنید. حتی اگر دو کارت حافظه دارید هم بهتر است هر دو را خالی و آماده‌ی عکاسی نگه دارید.
عکاسی با فرمت خام یا RAW در دوربین‌های حرفه‌ای و برخی مدل‌های نیمه حرفه‌ای امکان‌پذیر است. این فرمت عکس حجم بالاتری دارد و می‌توان با ویرایش کردن و فشرده کردن آن به صورت JPEG به نتیجه‌ی نهایی رسید. اگر با فرمت فشرده‌ی JPEG که در تمام دوربین‌ها وجود دارد و معمولاً حالت پیش‌فرض است، عکاسی کنید، ویرایش عکسی که به دلیل نامناسب بودن توازن رنگ سفید یا پرتوگیری کم یا زیاد، خوب از آب در نیامده، نهایتاً نتیجه‌ای با کیفیت پایین‌تر خواهد داشت. بنابراین بهتر است از فرمت RAW استفاده کنید.
اگر چنین فرمتی در دوربین شما وجود ندارد، باز هم بهتر است از فرمت JPEG با بیشترین حجم و بالطبع کیفیت، استفاده نمایید.
در استودیوهای عکاسی معمولاً امکانات نورپردازی زیادی در دسترس است و می‌توان نورپردازی را به بهترین شکل تنظیم کرد تا توازن نور و سایه به خوبی برقرار شود. تنها مشکلی که وجود دارد این است که لامپ‌های نورانی به سرعت داغ می‌شوند.
اگر از گل‌ها یا موادی مثل شکلات عکاسی می‌کنید که در اثر حرارت آسیب می‌بینند و تغییر می‌کنند، مراقب گرمای بیش از حد سیستم نورپردازی باشید و با فاصله یا با نور کمتر مشغول آزمایش نور روی سوژه شوید.
مراقب باشید که به لامپ‌های فوق‌العاده داغ دست نزنید، صبر کنید تا خنک شوند و با احتیاط عمل کنید.
وقتی نور محیط زیاد است از فلش استفاده کنید!
در یک روز روشن آفتابی وقتی نور خورشید مستقیما به سوژه عکاسی شما می‌تابد، از فلش برای از بین بردن سایه‌های روی چهره شخص استفاده کنید. به این ترتیب تمام سایه‌ها از بین رفته و عکس صاف و سالمی ضبط می‌شود.
فلش دوربین‌های معمولی بسیار ضعیف است و به خوبی عمل نمی‌کند. زمانی که در نور کم از فلش دوربین خود استفاده می‌کنید تمام جزئیات تصویر از بین رفته و اگر فاصله سوژه از شما دور باشد هیچ چیز قابل تشخیص نخواهد بود. پس همواره سعی کنید تا جای ممکن از فلش دوربین استفاده نکنید یا اگر یک عکس را با فلش می‌گیرید حتمی یک عکس دیگر با شرایط یکسان و بدون فلش بگیرید. بسیاری از دوربین‌های جیبی امروزی دارای تنظیمات از پیش تعریف شده برای شرایط کم و نور و محیط‌های تاریک هستند، سعی کنید از این تنظیمات استفاده نمایید. اگر دوربین شما امکان تغییر میزان ISO را می‌دهد آن را برروی بالاترین مقدار ممکن تغییر داده و سپس عکس بگیرید.
بسیاری از عکاسان حرفه‌ای از به کار بردن فلش واهمه دارند ولیکن نور فلش اگر به درستی استفاده شود، عکس شما را با دیگر عکس‌های معمولی متفاوت می‌کند.
عکاسان حرفه‌ای چهره‌ها و مراسم‌ها، از نور کامل فلش استفاده می‌کنند تا سوژه را زنده کنند، رنگ و درخشش ایجاد می‌کنند و در نهایت با عکس‌های حرفه‌ای خود، فروش خوبی کرده و احتمالاً مشتری بیشتری به دست می‌آورند.
اگر قرار است در مراسمی عکاسی کنید، بهتر است پیشاپیش در استفاده از فلش استاد شوید؛ خوب تمرین کنید و در روز اصلی با اطمینان خاطر از فلش به بهترین شکل بهره ببرید.
عکاس حرفه‌‌ای به مرور زمان و با تمرینات پیگیر و مداوم طوری چشمانش را تربیت میکند که دنیا را به شکل دیگری ببیند. زوایایی در عکاسی انتخاب میکند که برای یک فرد دیگر یا قابل دیدن نیست و یا خیلی عادی و معمولی به نظر می‌آید.
یک عکاس خوب همیشه و در هر شرایطی خودش را در شرایط زیبا قرار میدهد. مثل همه ما که غذای بدمزه نمیخوریم و یا در محیطی با بوی بد قرار نمیگیریم، او هم در محیطی که تصویر بد در آن باشد اذیت میشود. کم کم روحیه او به این زیبایی عادت میکند و وقتی عادت کرد دیگر نمیتواند عکس نازیبا خلق کند. چون اول از همه خود عکاس است که از دیدن آن عکس اذیت میشود. کسی که اینچنین روحیه‌ای داشته باشد نمیتواند عکس بد و زشت به مشتری، مدل یا سوژه‌اش تحویل بدهد.
تنظیم وایت بالانس-به عبارت ساده ، تراز سفیدی به تنظیم کانالهای رنگی عکس برای سفید دیده شدن رنگ سفید در عکس می گویند. یک سری تنظیم های از پیش تعیین شده برای شرایط آفتابی، ابری، زیر نور لامپهای التهابی تنگستن (با نور زرد) یا زیر نور مهتابی و ... در دوربینها وجود دارد و نیز برای تنظیم دقیقتر تنظیم دستی نیز در بعضی دوربینهای پیشرفته تر وجود دارد که می توان کانالهای مختلف رنگی را تنظیم نمود یا رنگ سفید را در شرایط مورد نظر عکاسی به دوربین معرفی نمود تا خودش تنظیمات را انجام دهد.
ابتدا دفترچه ی راهنمای دوربین را به دقت مطالعه کنید و متوجه شوید که هر کنترل ، سوییچ ، دکمه و منو چه کاربردی خواهند داشت یعنی حداقل باید چگونگی زوم کردن ، نحوه ی استفاده از دکمه ی شاتر و طریقه ی روشن و خاموش کردن فلاش و auto را بدانید.اکثر کمپانی ها به همراه دوربین دفترچه ی راهنمای کاربر اولیه را هم ارائه میدهند ولی برای اطلاعات بیشتر از نحوه ی کار کرد دوربین تان میتوانید به وب سایت کمپانی سازنده مراجعه نموده و دفترچه ی کامل آن را دانلود نمایید. خیلی از کسانی که در شروع کار عکاسی هستند آرزوی داشتن ابزار و ادوات حرفه‌ای را دارند و فکر میکنند که اگر آنها داشتند خیلی عکسهای خوبی میتوانند خلق کنند. ولی نکته اینجاست که داشتن این ابزارها و وسایل یک طرف است و بلد بودن کار با آنها و گرفتن یک خروجی مطلوب طرفی دیگر. مثلا خودم در آرزوی داشتن یک دوربین حرفه ای قطع بزرگ بودم برای کارهای تبلیغاتی بودم. فراموش نمیکنم روزی که آن دوربین به دستم رسید. با اینکه در عکاسی با دوربینهای معمولی خیلی ماهر بودم ولی تا چند روز فقط با آن کلنجار میرفتم تا بتوانم یک کار خیلی خیلی ساده را انجام دهم. زمانی طولانی را صرف تمرین کردم تا بتوانیم مثل امروز با آن دوربین با مهارت کار کنم.
تمام سوژه را دخل کادر بیاورید.از نزدیکی به سوژه نترسید.به عبارت دیگر اگر از دوربین دیجیتالی استفاده میکنید که مگاپیکسل جداگانه ای دارد بعدا میتوانید با نرم افزار عکس تان را برش دهید.
فوکوس ضعیف یکی از رایج ترین مسائلی است که باعث خرابی تصاویر می شود.بهتر است از فوکوس خودکار دوربین استفاده کنید و معمولا با فشردن نیمه ی دکمه ی شاتر فعال می شود و برای هر کلوزآپی که انجام می دهید از مود ماکرو استفاده کنید.سعی کنید از فوکوس دستی استفاده نکنید مگر اینکه فوکوس خودکار دوربین تان دچار مشکل شده است.
سراغ عکس هایتان بروید و بهترینشان را انتخاب کنید.عکس های ناقص تان را جدا کنید و دلیل خراب شدن آنها را بفهمید تا در عکس های دیگر دوباره اشتباهات گذشته تکرار نشود و در نهایت پشتکار و تمرین زیادی داشته باشید
فتوشاپ در ظاهر نرم افزار ساده ایست. ولی عمق و توانایی بالای ای نرم افزار برای هر کسی قابل دسترسی نیست. باید تمرین کرد. زمان گذاشت و روی عکسهای مختلف تجربه کرد تا به توانایی بالا در آن رسید. خواندن مقالات مختلف، دیدار با اساتید مختلف در فتوشاپ و انتقال تجربه از آنها با گذر زمان به مهارت و در نتیجه به یک عکس خوب تبدیل میشود.